belépés∆

Salaam Namaste (2005)

 

Salaam Namaste (2005)

 IMDb 

 

Romantikus vígjátékot készíteni hálás feladat, ráadásul többnyire kockázatmentes, mert amíg lesznek mozis randik, addig ugye nézősereg is akad. Futószalagon jönnek a romcom-ok a filmes boszorkánykonyhából, így mennyiségi problémák nemigen akadnak, a minőség már persze más kérdés. Egyre gyakoribb, hogy az unalomig ismételt, elcsépelt kliséken, hozzávalókon kívül mást nem is kevernek bele, ezért kevés meghatározó moziélményre teszünk szert ebben a kategóriában. Legyen szó akár Koreáról, akár Indiáról, nagy hagyományai vannak ezeknek a filmeknek, és (sajnos) ott tartunk, hogy már az is eseményszámba megy, ha a bevált fordulatokat, szituációkat és poénokat egy-egy filmben frissen, üdítően, arányait jól eltalálva szervírozzák. A Salaam Namaste esetében is csak erről van szó, semmi extra, de azért jól lehet vele lakni.

Nicki (Shaif Ali Khan) és Ambar (Preity Zinta) Ausztráliában tengetik mindennapjaikat, előbbi egy menő étterem séfje, utóbbi rádiós műsorvezető. Egy elmaradt interjú miatt egymás dühödt ellenségeivé válnak, egymást rendszerint (a hallgatóság és a rádió tulajdonosának legnagyobb örömére) az éter hullámain alázzák porig. Kiderül, hogy mindettől függetlenül egész jól is ki tudnak jönni egymással, sőt, még holmi románc is alakul. Hirtelen ötlettől vezérelve költöznek össze, az első időkben mindketten a legjobb formájukat mutatják a másiknak. Aztán jönnek a szürke hétköznapok (meg egy-két apróság), és lehull a mézesmáz az arcokról. Megtakarításuk ráment arra, hogy egy évre előre kifizessék a lakást, a tulaj vissza nem ad egy centet sem, nincs menekvés, és a mozinézők (kár)örömére szép példáját láthatjuk az ízes magyar "lakva ismerszik az ember" szólásunk való igaz voltára.

Salaam Namaste (2005)

Röviden ennyi az alapszitu, innen jönnek a bonyodalmak, szóval semmi olyasmi, amit ne mutattak volna már be sokan, sokféle módon. Tisztes iparosmunka, érdemes, de egyszernézős habkönnyű szórakozás, hálás barátnős film.

(U.i.: a félperces trailerből aztán végképp semmi ki nem derül, max arra jó, hogy megnézze az ember a két főszereplőt)

 

Hozzászólások   

#1 Gianni 2007-10-14 19:04
A férfi főhős India legendás Nobel díjas írójának, Rabindranath Tagore -nak az ükunokája. Ez kimaradt anno az ismertetőből. Na persze ettől nem lett sokkal jobb a film 8)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Lone Wolf Isazo (Hitokiri okami) (1968)

Lone Wolf Isazo (Hitokiri okami) (1968)

A Lone Wolf ugyan elsősorban a közismert szamuráj kalandfilm sorozat által vonult be a köztudatba, Kenji Misumi és Wakayama Tomisaburo által fémjelezve. Persze, a "magányos farkas" gyakori kifejezés más nyelvekben is, nem csak a magyarban....

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Fatal Love (Ngai ching) (1993)iMDBA hongkongi filmesek egyik kedvelt témája a beépített rendőrök kalandjainak megfilmesítése. Olyan nagyszerű filmek készültek ebben a műfajban, mint a Szigorúan piszkos ügyek, vagy a Hardboiled, amikben hihetetlenül menő karaktereken keresztül...

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 1 - The Heaven Chapter (…

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 1 - The Heaven Chapter (Sarutobi Sasuke Yami no Gundan Ten no Maki) (2004)

Úgy látszik, a New Shadow Warriors filmek meghozták a remélt sikert, mert folytatásokat is írtak hozzá. Nem aprózták el, rögtön 4 teljes moziba ugrottak bele.

In Memoriam Imamura Shohei: Fekete Eső (Black Rain) (Kuroi Ame) (…

In Memoriam Imamura Shohei: Fekete Eső (Black Rain) (Kuroi Ame) (1989)

  iMDB   Imamura Shohei e kései darabja regényadaptáció, mégpedig egy bizonyos Masuji Ibuse nevű író könyvéből készült. A film címe, Fekete eső, az atombomba azon utóhatását takarja, mikor is hamutól fekete radioaktív felhőszakadás teríti be a...