belépés∆

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Ebben a koreai romantikus vígjátékban leginkább a két főszereplő személye az érdekes, akik korábban a nagy sikert aratott My Tutor Friendben már játszottak együtt. Természetesen az Almost Love semmilyen szinten sem folytatása a 2003-as filmnek, a kettő között azonban óhatatlanul is párhuzamot von a néző, nem alaptalanul.
Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Akárcsak jópár másik hasonló témát boncolgató koreai alkotás esetén, az Almost Love-ra is jellemző a stíluskavalkád, azaz a rendező nem igazán tudta eldönteni, hogy milyen műfajú alkotást is próbál forgatni, így került bele sokminden a tipikus vígjátéki elemektől kezdve az akciókon keresztül egészen a melodrámáig.

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

A sztori a legelején egy parodisztikus vígjátéknak tűnik, aztán egyre komolyabbra fordul. Az egyik főszereplő ugyanis egy kicsit habókos fiatal fiú, Ji-hwan, akinek az a legnagyobb álma, hogy ő lesz az új Jackie Chan és mindent ennek az álomnak rendel alá, aminek köszönhetően hamarosan kaszkadőri szerephez is jut egy készülő filmben. Gyerekkora óta legjobb barátja egy fiatal lány, Dal-rae, aki szintén színészi álmokat szövöget, ám a meghallgatásokon az idegessége miatt rendre elbukik. De vajon lehet a gyerekkori barátságból ennél is több?

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

A stíluskavalkád miatt eléggé vegyes benyomásaim vannak az Almost Love-ról, hiszen vannak egyes elemei és a történetnek egyes szálai, amik nagyon tetszettek, viszont voltak benne kevéssé jól eltalált pillanatok is. Ami talán leginkább megkapó volt, az annak a bemutatása, ahogyan gyerekként egymásra talált a két barát, valamint a gyerekkori emlékek ábrázolása. Mindez a koreai romantikus filmek legszebb pillanatait idézte. A történet kezdetén bemutatott Jackie Chan legenda is sokat ígérőnek mutatkozott, valamint Ji-hwan motivációi is a harcművészet terén, akárcsak a közös baráttal és egyben riválissal, az amúgy nagyon is udvarias Young-hoon-nal véghezvitt „párviadalai”. A látványosságot a „film a filmben” téma biztosította, ahol Ji-hwan kaszkadőrként igyekezett filmes karrierbe belefogni.

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Ami viszont némiképpen megölte a filmet, az az utolsó fél órát átható melodráma. A szándék nyilvánvaló, a rendező nem tudott szabadulni attól a rögeszmétől, hogy valami olyat készítsen, mint a Windstruck volt nem sokkal korábban. Ez tulajdonképpen sikerült is neki, de mindenképpen megosztotta vele a nézőt. Aki a könnyed, vidám filmeket szereti, annak számára a záró félóra mindenképpen csalódást okoz, aki viszont a melodrámákért rajong, az biztos nagyon nehezen üli végig a záró fél óra előtti mintegy 70 percet. Stíluskavalkád helyett inkább el kellett volna dönteni már az elején, hogy milyen műfaj jellemezze végig a sztorit, az összhatás akkor mindenképpen kellemesebb lenne.

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

A színészi játék ezúttal nem annyira kiemelkedő, mint amire a korábbi Kim Ha-neul filmek alapján számítottam. Ha-neul ezúttal „mindössze” a rá jellemző „lány a szomszédból” imázst hozza, igaz, ezen a téren ezúttal is remekel, de a játéka nekem haloványabbnak tűnt, mint mondjuk a Too Beautiful To Lie-ban. Kwong Sang-woora ebben a furcsa „Jackie Chanes” frizurában alig lehet ráismerni, viszont a viszonylag sok akciójelenetnek is köszönhetően tág tere van megmutatnia képességeit akciósztárként. A közös barát szerepét alakító Lee Sang-woo külsőre távolról Donnie Yenre emlékeztet, talán nem véletlenül, azonban ez a film is azok közé az alkotások közé tartozik, ahol inkább a mellékszereplők az emlékezetes figurák. Ji-hwan szeretetreméltó, ám kissé ütődött apját nagyszerűen alakítja Jeong Gyu-su, míg a gyerek Ji-hwan bőrébe bújt Park Jin-bin is kiemelkedő.

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Amennyiben Kim Ha-neul filmjeit Jun Ji-hyun filmjeihez hasonlítjuk, akkor akárcsak a Too Beautfiul to Lie a My Sassy Girllel szemben, úgy az Almost Love is alulmarad a Windstruckkal összevetve. Azonban mégsem emiatt okozott számomra csalódást, hiszen az „etalonnak” tekinthető filmekkel mindig nagyon nehéz felvenni a versenyt, hanem a kissé túlzásba vitt stíluskavalkád miatt. Ettől függetlenül azonban simán nézhető film, a koreai romantikus filmek számára jópár emlékezetes jelenetet tartogat.

YEZy

Kwon Sang-woo és Kim Ha-neul a My Tutor Friend-ben remek párost alkottak, éppen ezért nagyon kíváncsi voltam a második közös szereplésükre! A trailer alapján egy vicces vígjátékra számítottam, de ez inkább egy romantikus dráma. 

 

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)


Ji-hwan és Da-rae már gyerekkoruk óta nagyon jó barátságban vannak, bár valójában szerelmesek egymásba, de ezt egyikük sem akarja, vagy nem meri bevallani a másiknak. Így aztán mindketten máshol keresik a szerelmet. Ji-hwan  remekül taekwondozik és minden vágya, hogy ő legyen a következő Jackie Chan. Meg is tesz ezért mindent: kaszkadórként dolgozik. Da-rae színésznő szeretne lenni, de ha mások előtt kell szerepelnie, akkor nagyon gátlásos és teljesen leblokkol.

Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)Almost Love (Cheongchun-manhwa) (2006)

Hát, nem is tudom, mint mondjak... Sem a rendező, sem pedig a színészek nem alkottak maradandót ezzel a filmmel. Nekem inkább azok a részek tetszettek jobban, amelyek a két főszereplő gyerekkoráról szóltak. A felnőtt karakterek sokkal unalmasabbak. Kwon Sang-woo-hoz jobban illik a vagány, laza stílus. Ez a bizarr hajviselet és a kissé bugyuta szerep nagyon furcsa volt tőle. A történet túl egyszerű és ezért sokszor fárasztó is. Fordulatok alig vannak, és ami van, azt pedig szinte előre látni lehet. Nekem nagyon nem tetszett!

Arnold
 
 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Ike Reiko

Ike Reiko

Ike Reiko 1953 május 25-én született Tokyo-ban. Még diák volt, amikor 1971-ben egy bárban „felfedezte” őt a Toei egyik producere, valamint Suzuki Norifumi filmrendező (más források szerint modellként szúrt szemet nekik). Hamarosan már első filmes...

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

  iMDB          Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

Survive Style 5+ (2004)

Survive Style 5+ (2004)

Nagyon színes, nagyon extrém, agyondizájnolt, extravagáns, hipermodern... ilyen szavak jutottak eszembe a Survive Stlye 5+ nézése közben. Alighanem ezeknek a jellemzőknek köszönheti a film meglepő sikerét (az imdb-n, ahol a legtöbb ázsiai filmet...

...ing (2003)

...ing (2003)

 iMDB   Ez egy „szokásos” klisékből összeállított koreai romantikus film, remekül kivitelezve. A történet annyi, hogy egy születési rendellenességgel (deformálódott bal kézzel) rendelkező és mellékesen halálos beteg lányt (A Tale of Two Sistersből ismert Su-jeong Lim...