belépés∆

Eternal Summer (2006)

 

iMDB 

A fiatalokról szóló drámák, illetve a komolyabb romantikus, s a minőségi filmek kedvelőinek is igazi csemege lehet Leste Chen taiwani rendező új filmje, az Eternal Summer. Bár mindenhol úgy harangozták be, hogy a film központi motívuma a homoszexualitás, ez korántsem ennyire egyértelmű. A filmben valóban megjelenik a férfiak közti szerelem, ez a történet mégis inkább a barátságról szól.

A film főszereplője igen kellemetlen helyzetbe keveredik. Végzős középiskolásként kinézi magának egy korabeli lány, s elcsábítja egy délutánra a fővárosba, ahol aztán estére ki is vesznek egy szobát egy amolyan szerelem-szállodában. Itt azonban kiderül, hogy a fiú nem is igazán hozzá, hanem inkább gyerekkori jóbarátjához vonzódik, amit talán még maga sem vett addig észre. A lány ezt el is fogadja, de aztán mégis megkörnyékezi a másik fiút, s innentől adott a sajátos szerelmi háromszög…

 Nem nagyon lehet mit írni a filmről, mivel igazából minden ízében jól megalkotott, kellemes, atmoszférikus alkotás. Stílusban kicsit közel áll Wong Kar-wai klasszikusához, a Happy Together -höz, s még inkább a szabadabb hangvételű, szókimondóbb, a teenagereket is gondolkodásra képes, érzelmekkel teli és szexuálisan érett, felnőtt embereknek bemutató japán drámákhoz.

Eternal Summer (2006)

Az Eternal Summerben nincs semmi kiugró, megdöbbentő vagy olyasmi, ami a székhez ragasztaná az ember, mégis élvezet nézni. A légies képekkel remekül harmonizál a nagyszerű soundtrack, ami magában is megállja a helyét. Többször meghallgattam később és remekül visszahozta azt a hangulatot, amit a filmtől kaptam. A főcímdal pedig annyira megfogott, hogy kénytelen voltam unásig játszani körbe-körbe.

Természetesen a színészi játékra is nagy hangsúlyt kellett fektetni, hisz a központi motívum megkívánta a három fiatal érzelmeinek hiteles, pontos és könnyen átélhető bemutatását. Ezen a téren semmi kivetnivalót nem hagyott a film, úgymint a rendezés terén sem. Külön tetszett, hogy nem egy lezáratlan kérdést hagyott meg Leste Chen, a nézőre hagyva ezek boncolgatását, s gondolkodásra késztetve a film lezárása után is.

Mindenképp kiemelendő alkotás, igazi kis gyöngyszem, a taiwaniak büszkék lehetnek rá.

 

 

Hozzászólások   

#8 Marianna 2013-02-22 10:24
Igazán jó film!!! Dabdi fordításával láttam. A zene is nagyon jó. Tényleg megnézésre ajánlható!!
#7 Guest 2008-06-20 01:33
hihetetlenül szép volt, tényleg gyönyörű. sírtam a végén, és annyira zaklatottá tett a lezáratlan vég.
egyik kedvenc filmem lett.
megvan valakinek magyar felirattal?
annyira örülnél neki. :-)
#6 Guest 2007-11-06 14:22
Én napokkal ezelőtt néztem meg, és azóta is ezen gondolkodom. Nagyon jó film! Kár, hogy 1-2 jelenetet kivágtak, de legalább azokat is meg lehet nézni az interneten - igaz, csak angol felirat nélkül. :sad:
#5 Gianni 2007-05-07 02:42
Kiemelkedő alkotás, bizony
A \"nem egy lezáratlan kérdés\" azt jelentette nálam, hogy több nappal a megnézése után is állandóan a film járt a fejemben.
Nagyon jó a film, kapott is érte a főszereplő Bryant Chang egy Golden Horse-t
Én lazán adtam volna a filmnek is...
Akár kettő is 8)
#4 Guest 2007-04-30 02:43
Köszi! Jaj, de jó akkor újra megnézem magyar felirattal!

Kerestem a Kloofy-n ezek szerint nem jól :cry: (Amúgy megszülethetne angol felirat nélkül is, ha valaki tud más nyelven :D )

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

    A Twins egy 2001-ben létrehozott cantopop duó, aminek létrejötte egy bizonyos Albert Yeung cégének, az Emperor Entertainment Groupnak köszönhető. A duó két tagja Charlene Choi Cheuk-Yin (a fenti képen balról) és Gillian Chung Yan-Tung.

A Taste of Killing and Romance (Sat sau dik tung wah) (1994)

A Taste of Killing and Romance (Sat sau dik tung wah) (1994)

Veronica Chan ezen alkotása tulajdonképpen egy közepes, talán semmitmondónak is nevezhető akciófilm, ami azonban már csak a rendező személye miatt is érdemes lehet a figyelemre. Ugyan a hongkongi filmesek között több ismert rendezőnő is megtalálható...

The Housemaid (Hanyo) (2010)

The Housemaid (Hanyo) (2010)

A kortárs dél-koreai film legambiciózusabb szerzői előszeretettel vegyítik a melodráma különböző alakzatait sajátos visszatérő motívumokkal, és az arányok tökéletesítése során akkor érik el a nemzetközi áttörést, amikor a személyes érdeklődésük középpontjában álló lényegi elemek megtartása...

Nang Nak (1999)

Nang Nak (1999)

  A nagyvilágban az a hírük a thai moziknak, hogy ha küzdősportosak, akkor vadul ütős- vágós- rúgósak, ha történelmiek, akkor véres kardozósak, horrorként szellemlányosak. Ha az utóbbi a téma, akkor jó kis hentelés következik, egy jó...