belépés∆

Narumi Riko

Narumi Riko (成海璃子)

Narumi Riko

Az 1992 augusztus 18-án született Narumi Riko tipikus példa arra, hogy hogyan működik a japán sztárgyártó gépezet. A négy tagú yokohamai család idősebbik gyermekét (egy öccse van) szülei öt éves korában vitték el a már számtalan hírességet kinevelő „Központi Gyerek Színházba” (Central Kodomo Gekidan) az akkor még eredeti nevét, azaz a Tsukamoto Akiko-t viselő lányt.

Narumi Riko

A képzés után, nem sokkal 8 éves kora előtt a Trick című tévésorozatban debütált a képernyőn, amiben a főszereplő sajátos stílusú bűvész, Yamada Naoko karakterének gyerekkori énjét alakította. A sorozatot hatalmas sikerrel vetítették Japánban és azon kevés széria közé tartozott, amiből több évadot (szám szerint kettőt) is készítettek, valamint mozifilm is készült belőle, amiben szintén szerepet kapott Riko. A még mindig csak kisiskolás reménység csillaga szépen kezdett felfelé ívelni, a Trick után ugyanis további sorozatokban is feltűnt, többek között a Wedding Planner-ben, a Kunimitsu no matsuri-ban és a Till the Battery Runs Out-ban is.

Narumi Riko

2005-ben újabb nagy lépcsőfokot lépett át, ugyanis a Ruri’s Island című sorozatnak már ő volt a címszereplője, valamint a szintén nagy sikerrel vetített 1 Litre of Tears-ban is szerepet kapott, Sawajiri Erika kishúgát alakította benne. Visszatért a filmvászonra is, ráadásul ott sem akárkinek keltette fel a figyelmét, ugyanis Miike Takashi válogatta be a Yokai Daisensou gyerekszínészei közé.

Narumi Riko

Ahogy az lenni szokott, ahogy egyre híresebb lett, úgy kezdett vele egyre többet foglalkozni a sajtó, illetve egyre több interjút adott. Ezeknek köszönhetően aztán olyan bulvárjellegű információk is ismertek róla, minthogy nem szeret sportolni és az iskolai testnevelés során az úszás órákat kifejezetten utálja, hogy a Ruri’s Island főcímzenéjét készítű Kobukuro nevű jpop csapat az egyik kedvence, akiknek ha ideje engedi, igyekszik a koncertjeiken is megjelenni, míg többször is megjegyezte, hogy a kedvenc énekese Shiina Ringo, akinek dalait előszeretettel énekli a karaoke összejöveteleken. Apropó zene, állítólag ügyesen játszik mind zongorán, mind shamisenen (a Ruri's Island kedvéért tanult rajta játszani), mind pedig gitáron. A jellemével kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy utál veszíteni, illetve ha valami baj történik vele, akkor is csak otthon a négy fal között mutatja ki érzelmeit, így igen erős léleknek tartják.

Narumi Riko

Szintén sok helyen megemlítik, hogy sokkal idősebbnek tűnik, mint amennyi valójában, sokkalta felnőttesebb, mint a korabeliek. Ezt a filmesek is kihasználták, például a 1 Litre of Tears Special-jában az akkor 14 éves lány egy 23 éves nővért alakított. Remek színészi képességeit is méltatták, állítólag nem okozott neki gondot eddig egyetlen karakter megformálása sem.

Narumi Riko

2006-ban mindössze egy új sorozatban játszott, ez volt a 9 részes God does not Play Dice, viszont három tévéfilmben is főszerephez jutott. Akárcsak a 1 Litre of Tears SP-jében, a The Last Nightingale-ben is egy nővérkét játszott, de ez a történet a második világháború idején kényszerből „besorozott” nők történetét mutatta be. A három részes Issho Wasurenai Monogatari, ami a fentebb már említett Kobukuro dalain alapult, középső epizódjának is ő játszotta a főszerepét, míg a Kimi ga Hikari wo Kureta-ban egy problémás diákot alakított. Mindezek mellett két mozifilmben is játszott, de sajnos nem sok információ áll róluk rendelkezésre, az egyik a Waters című vígjáték, a másik pedig egy horror, a The Vanished volt.

Narumi Riko

Az idei év az eddigi legsűrűbb éve. Az év legelején vetítették a tévék a Ruri’s Island SP-jét, áprilisban a 1 Litre of Tears SP-t és a tipikus melodrámák tömegébe tartozó Kaijoken Musashi-t. Mindemellett két vígjátéksorozat, a Queen of Enka és a The Goddess of Exams is a nevéhez fűződik és még három mozifilmben is látható. Az első ezek közül (nem a bemutatás sorrendjében) a How to Become Myself, a második pedig a Calling You volt, érdekes módon mind a kettőben egy-egy kissé talán gátlásos lányt játszott, akiknek az életében ugyan más értelemben, de fontos szerepet kap a telefon. Harmadik 2007-es filmje, a Shindou szintén dráma, jelenleg arról „híres”, hogy az ázsiai filmek rajongói az angol feliratot várják hozzá. Már az első 2008-as sorozata is ismert, ez lesz a Honey & Clover, amit január elejétől kezdve fognak Japánban vetíteni.

Narumi Riko

A színészi karrierje mellett az úgynevezett „idolok” kötelező kellékei, azaz a fotósorozatok is készültek róla. Eddig három jelent meg, a beszédes című 12 sai, azaz 12 éves volt az első, ezt követte 2007 áprilisában a Renka, majd júniusban a Natural Pure. Mindemellett modellként is dolgozott, többek között a Hanachu és a Pantene cégek számára, illetőleg jópár tévéreklámban is feltűnt.

Narumi Riko

Japánban úgy tartják róla, hogy ő lehet az ország következő nagy sztárja, ha nem ég ki idejekorán. Egyelőre ez nem fenyeget, mert a vele készült interjúkban a jövővel kapcsolatban többször is kifejtette, hogy mindenképpen a színészettel szeretne foglalkozni és minden vágya, hogy külföldi filmekben is kipróbálhassa magát, aminek érdekében folymatosan igyekszik szélesíteni képességeit és tudását. A színészetről úgy nyilatkozott, hogy ezt a munkát ő maga választotta és szeretné még nagyon sokáig folytatni. Majd meglátjuk, mi lesz belőle, eddig mindenesetre ígéretes.

Hozzászólások   

#5 Guest 2008-01-01 23:40
Narumi a főszereplő kissrác nővérét játszotta a Yokai daisenso-ban, sajnos nem valami sokat szerepelt benne, egyszer beszéltek telefonon. Talán még egyszer lehetett látni az arc nélküli lámpás hordozóként.
#4 YEZy 2008-01-01 15:43
Szerintem ugyanabból a mangából készül a sorozat is, mint a film. Itt van hozzá a link is (wiki.d-addicts.com/Hachimitsu_to_Clover). Hogy a Yokai daisensou-ban melyik gyerek volt Narumi, azt most meg nem mondom, mert jó rég láttam a filmet...
#3 Guest 2008-01-01 13:34
A Honey and Clover-ből készült sorozat? És vajon abból a filmből, amire gondolok? A művészeti főiskolás fiatalokról szóló film? Ha igen, kéne a sorozat : )
Aranyos, kis romantikus volt a sztori, meglepő mód nyugati happy endhez közeli véggel, japánoktól szokatlan, még csak beteg sem volt senki, nemhogy meghalt volna : ) Ja, 2 kép volt benne ami miatt érdemes volt, a legelső, meg a legutolsó : )
Az One litre of tearst láttam, ari volt benne, de a Yokai Warban ki volt? A How to became... most jön le, kíváncsi vagyok : )
#2 YEZy 2008-01-01 13:23
Igen, közben már lett, csak amikor írtam, még asszem nem volt. :D Na majd javítom.
#1 Guest 2008-01-01 13:20
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Shindo-hoz van már angol felirat. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hideo Gosha

Hideo Gosha

Született: 1929 febr. 26. TokyoElhunyt: 1992. aug. 30.Gyermekkorában a szamuráj filmek nagy rajongója volt, amit Japánban "chambara" filmeknek neveznek. Felnőttként jó pár, mára már klasszikussá lett opusszal gazdagította ezt a műfajt.

Don't Tell My Partner (Tau ching nam nui) (1997)

Don't Tell My Partner (Tau ching nam nui) (1997)

Ez a „szabványunalmas”, ám category III filmtől talán szokatlanul korrekten kivitelezett erotikus film is a „műfaj” azon alkotásai közé tartozik, amiket egy mondatos ajánlóval el lehet intézni. Vagyis bőven elég lenne róla annyit írni, hogy...

After Life (1998)

After Life (1998)

 IMDb Remélem Hirokazu Kore-eda neve mondd valakinek valamit, ha nem, akkor lehet utánnanézni a következőkenek: Nobody Knows (most adják a magyar mozik Anyátlanok címen), Distance, Maborosi, Without Memory. Az igazat megvallva ennek az embernek az eddigi...

Returner (2002)

Returner (2002)

Az ázsiai akció-sci-fiknél talán csak a Verdi operák nehezebben nézhetőek. Ez a Returnerre is igaz. Az olyan filmek, amik azt követelik a nézőtől, hogy egy-két logikátlanságot elfogadjon, és ezután már logikusan történnek az események, gyakoriak,...