belépés∆

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei (松田龍平)

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei 1983 május 9-én született Tokyo-ban egy igazi színészcsalád legidősebb gyermekeként. Apja a 70-es és 80-as évek egyik ismert színésze, Matsuda Yusaku volt, aki leginkább Ridley Scott Fekete eső című filmjéből ismert, míg édesanyja Matsuda Miyuki, akinek legismertebb filmje az Audition. Ryuuhei 6 éves volt, amikor apja rákbetegségben elhunyt. A fiúnak eszébe sem jutott, hogy ő is folytassa szülei hivatását, azonban 15 éves korában a híres botrányfilm rendező, Oshima Nagisa felajánlott neki egy filmszerepet.
Ryuuhei amikor meghallotta, miről is volna szó, először visszautasította a felkérést, azonban a későbbiekben végül mégiscsak elvállalta a Gohatto főszerepét, Kano Sozaburo megformálását. A szerep hiteles eljátszásának érdekében 2 hónapon keresztül csak kendozni tanult, semmi mással nem foglalkozott. A film pedig világszerte sikert aratott, az ifjú Matsuda pedig egyáltalán nem lógott ki a sorból olyan nevek mellett sem, mint Kitano Takeshi és Asano Tadanobu. A filmért nem kevesebb, mint 5 díjat zsebelhetett be, köztük a Yokohamai Filmfesztivál Fesztivál díját.

Matsuda Ryuuhei

Nem sokkal ezután tanulmányait is abbahagyta és minden erejével a filmezésre koncentrált. Egy 2000-ben forgatott tv-film után (San oku-yen jiken) 2001-ben tért vissza a mozivászonra, rögtön három filmmel is. Ezek közül az első egy manga alapján készített horrorfilm volt, a beszédes című Lovesick Dead, amit a Hashire! Ichiro című dráma követett, majd következett az újabb nagy dobás, Toyoda Toshiaki Blue Spring című alkotása, ami újfent sok sikert hozott a számára.
Egy év kihagyás után, 2003-ban ismét 3 új filmben tűnt fel, ezek közül az első egy javarészt New Yorkban leforgatott, félig angol nyelvű kőkemény dráma volt, Collage of our life címmel, ebben a filmben Hirosue Ryouko-val játszott együtt. Ezután újra Toyoda Toshiakival dolgozott együtt a 9 Souls-ban, majd következett egy nem túl ismert szerepe a Shouwa Kayou Daizenshuu című drámában.
2004-ben újabb három filmet forgatott és egyúttal belekóstolt a könnyedebb filmek világába is, mégpedig egy újabb anime feldolgozásban, a Cutie Honey-ben, valamint egy meglehetősen fárasztó vígjátékban is, ami az Otakus in love címet viselte. Ez utóbbiban egy manga rajzolót alakított, aki egy új “stílust” próbál megvalósítani, mégpedig a “kőmangát”. Azért egy fajsúlyosabb film is belefért az idejébe, ez volt Miike Takashi több idősíkot felölelő bizarr filmje, az Izo.
Az évenkénti 3 film elvét szigorúan betartotta 2005-ben is, ebben az évben először a Gimmy Heaven (Synesthesia) című thriller/horrorban kapott szerepet, majd egy hatalmas sikerű anime, a Nana filmváltozatában játszotta az egyik női főszereplő szerelmét, illetőleg a “rivális” zenekar gitárosát, majd az Edogawa Rampo írásaiból készített Rampo Jigoku Imomushi fejezetében tűnt fel.

Matsuda Ryuuhei

2006-ban már abszolút szupersztárként egyre másra kapta a főszerepeket: egy új Miike Takashi film, az A Big Bang Love: Juvenile (4.6 Billion years of love) főszerepét kapta meg, Tsukamoto Shinya őt szerződtette új filmje, a Nightmare Detective főszerepére, Igarashi Sho pedig a Chooshuu Five egyik főszerepét osztotta rá.
Karrierje továbbra is ível felfelé, színészi képességeit mindenki elismeri, bármilyen műfajban is kell szerepelnie, biztosan megállja a helyét. Idén eddig négy szerepe biztos, az első egy Japánban élő koreai rendező, Su-yeon Gu The Yakiniku Movie című vígjátéka, valamint egy tévé-sorozat, a Hagetaka: Road to rebirth, amiben Nishino Osamu szerepét kapta meg. A Koisuru Madori és az Ahiru kamo című filmjeiről viszont egyelőre még nem sokat lehet tudni.

Hozzászólások   

#5 Guest 2007-05-22 19:27
Szerintem is tehetséges színész. Eddig 3 filmjét láttam: a Kék tavaszt, a tabut és a Rémálmok nyomozóját. Az utóbbit félig miatta néztem meg.
#4 Guest 2007-03-28 02:04
Én nagyon rühellem ezt a csávót. Legszívesebben addig püfölném, amíg vagy le nem törli az arcáról ezt a beképzelt öntelt undorító pofát, vagy le nem jön az arcával együtt... :sad: :roll:
#3 fea 2007-03-26 21:54
Na igen. Elhiszem, hogy valakit irritál, tipikusan olyan feje van :-)
#2 arnold 2007-03-26 21:08
a tehetségét nem vitatom, de nekem nem szimpi a srác.
#1 fea 2007-03-26 18:55
Igazi őstehetség, legalábbis szerintem. Kedvenc filmjeim tőle a Blue Spring és a Rampo Noir. Ez a Chooshuu Five egész ígéretesnek néz ki, de az új Tsukamoto és Miike film is nagy dobás lesz.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Crimson Bat, the Blind Swordswoman (Mekura no oichi monogatari: M…

Crimson Bat, the Blind Swordswoman (Mekura no oichi monogatari: Makkana nagaradori) (1969)

Léteznek olyan alkotások, amelyek egy-egy nemzedéknek meghatározó moziélményt jelentenek, igazi kultuszfilmekké válnak. Az okok igencsak különbözőek lehetnek, így maguk a filmek is. Még az sem biztos, hogy a legmagasabb esztétikai kategóriába sorolnák őket a hivatásos...

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)YesAsiaPlay-AsiaNapjaink egyik leghíresebb és leginkább közkedvelt fiatal japán sztárja, Ueto Aya sok más egykori idolhoz hasonlóan a színészet mellett a zene világában is igyekezett befutni. Énekesi karrierjét...

Graveyard of Honor - Fukasaku (1975); Miike (2002)

Graveyard of Honor - Fukasaku (1975); Miike (2002)

    iMDB    Rikio Ishikawa legendás egyénisége a yakuzatörténelemnek. Őt tartják minden idők legvadabb, legőrültebb yakuzájának, aki köré mostanra már egész legenda szövődött. Nem hiába, hogy a két legnagyobb yakuza film rendező, Kinji Fukasaku és Takashi Miike is...

Chain Gang Girls (Kuuga no ori: Nami dai-42 zakkyobou) (2007)

Chain Gang Girls (Kuuga no ori: Nami dai-42 zakkyobou) (2007)

 A Museum Soft számolatlanul ontja hosszú évek óta a pink filmeket, amik úgy látszik, az egyre inkább önismétlő sztorik ellenére is töretlen népszerűségnek örvendenek. A nemrég tárgyalt Death Row Girls után ezúttal következzen egy...