belépés∆

Flower Island (Ggot seom) (2001)

Flower Island (Ggot seom) (2001)

2001-ben készült ez a véleményem szerint nagyon jó film. Hiába, a 2001-es év a koreaiaknak állt, több nagysikerű mű is akkor született, lásd a My Sassy Girl, vagy a Take Care Of My Cat, és az I Wish I Had A Wife is elég jónak mondható. Sajnos ez a film nem annyira ismert, nem is értem miért, pedig több díjat is nyert. Az imdb szerint hatot.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

A történetről annyit, hogy egy szép képekkel megtűzdelt lassú road-movie. Adva van három nő, akikkel az élet csúnyán elbánt. Az egyik fiatalon terhes lett és elvetélt a WC-n, a másiknak rákja van, a harmadik pénzért adta el magát, de hiba csúszott az aktusba, szóval mindhárom szenved. Azonban van egy sziget, amire ha eljut az ember, akkor eltűnik minden bánata és szomorúsága. Ezt a helyet úgy hívják Flower Island, koreaiul Ggot seom.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

Mint említettem több díjat is nyert, például New Currents díjat, a FIPRESCI díjat vagy a PSB közönségdíjat a 2001-es Pusan Fesztiválon. Bár sosem hallottam róluk biztos magas kitűntetések lehetek.

Szóval, mindenkinek ajánlom ezt a méltatlanul mellőzött szépséget. A poszter ne ijesszen meg senkit, ennél azért jobb plakátot érdemelt volna.

Imdb

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Switching Goodbye Me (Tenkousei: Sayonara anata) (2007)

Switching Goodbye Me (Tenkousei: Sayonara anata) (2007)

Obayashi Nobuhiko filmje egy remake, aminek érdekessége, hogy az eredeti változatot 1982-ben szintén ő rendezte, az újraforgatás apropóját pedig az annak idején a Yokohamai Filmfesztivál legjobb filmjének választott történet 25. évfordulója adta. Az 1982-es változatot...

Jiang Hu (2004)

Jiang Hu (2004)

iMDB   Andy Lau, Edison Chen, Eric Tsang egy filmben? Ráadásul triád-mozi? Nyilván sokan felülnek erre, hiszen ez a leírás egyértelműen a nagy sikert aratott Infernal Affairs trilógiára illik. Pedig nem a címben...

Portrait of Hell (Jigoku-hen) (1969)

Portrait of Hell (Jigoku-hen) (1969)

Ha Akutagawa Rjunoszuke áll neki egy forgatókönyv megírásának, abból valószínűleg valami minőségi történet kerekedik ki, ezt már tudhatjuk Kurosawa Akira „A vihar kapujában” (Rashomon) filmje óta.

5 Centimeters per Second (2007)

5 Centimeters per Second (2007)

IMBb  Hayao Miyazaki mester már évekkel korábban, a Mononoke hercegnő munkálatai alatt bejelentette, hogy visszavonul. Arra hivatkozott, hogy nagyon öreg, s egy-egy ilyen komoly feladat sokat kivesz belőle. Ennek ellenére ezek után elkészítette a...