belépés∆

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

Lethal Angels (魔鬼天使) (2006)

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

iMDB

A hongkongi film aranykorában, azaz a 80-as és 90-es évek fordulóján volt a virágkora a sokszor triádpénzekből forgatott alacsony költségvetésű, tipikusan B kategóriás akciófilmeknek is, amik költségvetésének jelentős részét tette ki az, hogy egy-egy sztárt leszerződtettek a főszerepre. Az 1993-as visszaesés óta azonban ezek a „remekbeszabott” produkciók szinte teljesen eltűntek, hiszen az újabb filmek már nem hoztak annyi bevételt, mint korábban. Hogy a Lethal Angels is triádpénzből készült-e, erről ugyan nincsenek megbízható információk, az viszont biztos, hogy a kivitelezése sokban hasonlít a fentebb említett filmekhez.
Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

A történet egy csapat bérgyilkosnő és az őket hajkurászó rendőrpáros körül bonyolódik. A lányok el akarnak tenni egy visszavonulás előtt álló triádfőnököt láb alól, a vezetőjüket személyes bosszú is vezérli ezügyben. Apró probléma, hogy a lányok egyike régen közeli kapcsolatban állt a két nyomozó egyikével, ráadásul a csapat vezetőjének parancsa ellen is van némi kifogása. Az akciót azonban a többek között emiatt is megosztott csapatnak mindenképpen végre kell hajtania, ehhez persze a rendőröknek is van néhány szavuk.

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

Mint látható, a történet nem túl eredeti, tele van klisékkel. A kivitelezésen is látszik az alacsony költségvetés, a legtöbb jelenet olyan, mint a félamatőr filmekben, sokszor úgy néz ki, mintha nem professzionális technikát használtak volna a forgatás során. Hasonlóan furcsa az akciójelenetek kidolgozása is. Egyrészt sok ilyen jelenet játszódik sötétben, amikor szinte semmit se lehet látni, másrészt amelyik világosban játszódik (gyakorlatilag egy ilyen van) az is a sok vágás miatt nem igazán élvezhető. Persze a készítők igyekeztek más módon is látványosabbá tenni a filmet, mégpedig azzal hogy igyekeztek minél több kellemes látványt nyújtó hölgyet felsorakoztatni.

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

Egyikük a film elején látható jelenetben egy sztriptízt is előad, így a film majdnem Cat III besorolást kapott. Persze a relatíve nagy névnek mondható színésznők ebben nem vettek részt, ők „csak” igyekeztek lehetőleg mindig jól kinézni és ez sem Cherrie Ying-nek, sem a filmvilágba hat év után visszatérő Tien Hsin-nek nem esett nehezére. Rajtuk kívül egyébként még a nagy dumás nyomozót játszó Jordan Chan számít viszonylag ismertnek, a másik rendőrt alakító Andy On nem tartozik a sztárok közé.

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

A Lethal Angels tehát egy alacsony költségvetésű, gyengécske akciófilm, amit leginkább a poszterével próbáltak „eladni”, ami sokkal többet láttat, mint amit a film nyújtani tud. Igazándiból sem a „girls with guns” filmek rajongóinak nem ajánlható (ők nézzék inkább a Heroic Trio-t), sem az erotikus akciófilmekre áhítozóknak (ők nézzék inkább a 70-es évek japán sexploitation filmjeit), sem a női főszereplős kung-fu filmek rajongóinak (ők jobban járnak a The Inspector Wears Skirts sorozattal). Adódhat a kérdés persze, hogy akkor kiknek lehet érdemes megnézni a Cherrie Ying és a Tien Hsin rajongói klubok tagjain kívül? Szerény véleményem szerint senkinek sem.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Aces Go Places I-V (Mad Mission - Őrült küldetés) (Zuijia Paidang…

Aces Go Places I-V (Mad Mission - Őrült küldetés) (Zuijia Paidang) (1982-1989)

1.rész                     2.rész                              3.rész                      4.rész            ...

The Underdog Knight (Ying han) (2008)

The Underdog Knight (Ying han) (2008)

Ahogy számítani lehetett, a korábban élesen elkülönülő kínai és hongkongi filmipar szépen olvad egybe. A folyamat egyre gyorsabban zajlik, idén már nagyon látványos volt, hiszen nagyítóval kell keresgélni a színtiszta hongkongi produkciókat. Az összefonódásnak nem...

The Crazy Family (Gyakufunsha kazoku) (1984)

The Crazy Family (Gyakufunsha kazoku) (1984)

iMDB  Sogo Ishii Japán igazi punk rendezője, ezt több filmje is igazolja. A Burst City sötét jövőképének randalírozó, nihilista fiataljai vagy az Electric Dragon 80000 V magasfeszültséggel táplálkozó, magát gitártépéssel kúráló Sárkányszem Morrisonja teljesen egyértelművé teszi...

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akats…

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akatsuki no shito) (1982)

Magányos hősünk, a hegyvidéket járó „Tél-tavasz-nyár-ősz” nevű roninunk újra felbukkant, és ismét belekeveredik az események  sűrűjébe. Neki baj, nekünk viszont szerencse, mert  ebből izgalmas történet alakul ki.